facebook

Wat is een virtueel magazine?

Een virtueel magazine is een magazine dat gebruik maakt van de nieuwste digitale technieken. Net als de papieren magazines, zijn virtuele magazines gemaakt met Adobe InDesign (een opmaakprogramma). Dat maakt het mogelijk om naast tekst en foto's ook video's, muziek, animaties, HTML-elementen, websites en webshops aan het magazine toe te voegen. Een artikel met video of geluid maakt het verhaal duidelijker, maar natuurlijk ook interessanter! De mogelijkheden om tekst en virtuele elementen, zoals video/geluid te combineren zijn eindeloos. Het magazine is gemaakt voor publicatie als app op tablets, zoals de Apple iPad, Samsung Galaxy Tab en Windows Surface. Elke titel is verkrijgbaar in de Apple iStore, Google Play of Windows Store. Bovendien kan je een link naar deze apps publiceren op de website, in een nieuwsbrief of via sociale media.

Wat is een interactive transcript?

Een interactive transcript is een samenwerking tussen tekst en beeld. De gesproken woorden uit de video zie je terug als geschreven tekst onder het beeld. Een soort uitgebreide ondertiteling dus. Door te klikken op de woorden start of gaat de video direct naar het beeld dat erbij hoort. Zo krijg je snel de informatie waar je naar op zoek bent, je hoeft niet steeds opnieuw door de video te kijken om op het punt te komen waar je wilt wezen. Bijvoorbeeld: een (informatieve) video is opgebouwd uit verschillende onderwerpen of stappen, denk bijvoorbeeld aan het een video over het installeren van huishoudelijke apparaten, waaronder een digitale tv. Je klikt in een submenu op 'digitale tv' en de video gaat direct naar dat hoofdstuk.
Tijdens het afspelen van het hoofdstuk over de digitale tv, wil je misschien niet alle stappen bekijken. Je wilt bijvoorbeeld alleen het stukje video bekijken dat gaat over het aansluiten van de kabels. Het 'scrollen' in de tijdbalk van de video op zoek naar de juiste informatie is lastig en tijdrovend. Dankzij het interactive transcript is het makkelijk om precies het juiste videomoment te starten. Dat komt omdat alle tekst is uitgeschreven en onder de video staat. In de tekst wordt door oplichtende woorden duidelijk waar het beeld is. De tekst laat ook zien welke onderwerpen aan bod komen, en dus kan je makkelijk zien welk moment je in de video wilt bekijken.

Wat is het verschil met een website of een PDF?


Zodra je via de app van het magazine hebt gedownload, kan je een virtueel magazine op elk moment en overal lezen, met elke tablet. Dat is bij een website niet mogelijk, moet daar eerst een browser opstarten en naar een URL gaan. Een website is erop gericht de bezoeker feitelijk te informeren over een bedrijf en de diensten of producten die het biedt. Een virtueel magazine daarentegen biedt jouw verhaal, een beleving door middel van achtergrondinformatie, verdieping, vermaak en interactie.
Het virtuele magazine is opgebouwd als een lees- en kijkmedium, en combineert bewegende beelden en geluid met informatie of tekst. Dat is bij een PDF niet mogelijk, want dat is een relatief statische weergave van papier. Maar bovendien is een virtueel magazine interactief en heeft het de look&feel van jouw bedrijf of organisatie. En tenslotte: je kunt het alleen delen, zoals pagina's of zelfs een enkele tekstregel van het virtuele magazine makkelijk updaten met nieuwe informatie of beelden. Je hoeft dus niet steeds een nieuwe 'editie' uit te brengen of een nieuwe app te ontwikkelen.

Is een virtueel magazine geschikt voor elke doelgroep?


Net als een film andere indrukken achterlaat dan een boek, is het lezen van een virtueel magazine anders dan een papieren uitgave. Voor sommige mensen blijft papier altijd een emotionele beleving die digitale uitingen nooit kunnen vervangen. Komt jouw boodschap duidelijker over als er naast tekst ook beeld of geluid wordt gebruikt? Begrijpt jouw doelgroep hoe ze een app moeten downloaden? Dan is een virtueel magazine geschikt voor jouw klanten.

Wat zijn de kosten van een virtueel magazine?


Een virtueel magazine kan zo mooi en uitgebreid worden als je zelf wilt. Wij ontwerpen het magazine en bewaken het hele productieproces. We schrijven teksten, maken foto's en video's, voegen interactieve elementen toe en ontwikkelen de app. We bedenken hoe je het beste je verhaal kunt vertellen aan je doelgroep. De prijs is afhankelijk van gewenste pagina's en de hoeveelheid tekst en beeldmateriaal. Als je wilt kunnen we ook teksten, foto's en video's of andere materialen gebruiken die je al bezit. We werken ook graag samen met tekstschrijvers of videomakers van jouw voorkeur. Voor een duidelijke offerte op maat maken we graag een afspraak. Maar je kunt ons ook altijd bellen of mailen (link naar contact) voor meer informatie.

Wat levert een virtueel magazine op?


Papieren magazines zijn relatief duur door druk- en transportkosten. Papier is ook niet duurzaam, drukinkt, waterverbruik, bomenkap en uitlaatgassen beschadigen het milieu. Bovendien is de inhoud van papieren uitgaven binnen een korte tijd gedateerd. Een virtueel magazine kan je via je website, nieuwsbrief of email doorsturen naar je klanten en is beschikbaar in alle populaire app-stores. Nieuwe informatie kan snel worden toegevoegd, oude informatie wordt verwijderd, relevante informatie wordt behouden. Bovendien kan je in je magazine doorlinken naar je webshop of een reserveringsmodule (restaurant, hotel, theater en meer). Advertentiepagina's zijn interactief en je kunt ruimte in je virtuele magazine doorverkopen aan eventuele partners. Zo biedt een virtueel magazine veel mogelijkheden om de investering terug te verdienen. Maar bovenal laat je je klanten zien dat je innovatief bent en op een nieuwe wijze communiceert. En dat is van onschatbare waarde.

 
Move Media
Emmaweg 1  2042 NT Zandvoort info@move-media.nl M +31 6 523 940 54
bottomfacebookbottomgoogleplusbottomtwitterbottomlinkedin